Maak kennis met Jorg, Jorg is kernenergietherapeut

door The Vremde Mirror

Stellen we u voor aan Jorg. Jorg is 38 jaar en kernenergietherapeut. Dat wil zeggen dat Jorg met patiënten die willen praten over kernenergie praat over kernenergie. Maar laten we hem vooral zelf aan het woord.

© Wikimedia Commons

‘Mensen consulteren mij om over kernenergie te praten. Mensen die zich misbegrepen voelen omdat ze willen praten over kernenergie. Maar ook mensen die nood hebben aan een discrete babbel over kernenergie omdat ze niet weten hoe hun omgeving reageert op mensen die over kernenergie willen praten.’

‘Ik oordeel niet,’ zegt Jorg. ‘Elk mens heeft recht op hulp, ook mensen die geloven in kernenergie. Door te luisteren neem ik hun gevoelens ernstig. Ik probeer te peilen naar hun dieperliggendere miserie. Aan de basis ligt niet zelden een jeugdtrauma zoals een mislukte spreekbeurt over Tsjernobyl. Of ze verwarden in een latere levensfase op een quiz Fukushima met Hiroshima. Pijnlijke details, inderdaad.’

‘De markt groeit,’ merkt Jorg op. ‘Wachtlijsten zwellen aan. Patiënten blijven in de kou staan. Mijn kabinet is nooit gesloten. Zo belde Maarten. ‘Ik wil over kernenergie praten. Waarom wil er niemand over kernenergie praten?’ Een uur op hem ingepraat. Je mag het gerust over kernenergie hebben. Er is niemand die je dat verbiedt. Maar het is drie uur in de nacht.’

‘Als therapeut kun je niet anders dan begrip tonen en de symptomen verlichten,’ vindt Jorg. ‘Soms vraag ik me af waarom ik dit doe. En dan weet ik het weer: de samenleving een stukje beter maken. Stelt u zich maar eens voor dat cliënten als Maarten of Theo en Jean-Marie hun weg zouden vinden naar het publieke debat. De media kennende, sluit ik niet uit dat ze een forum zouden krijgen.’