VRT-nieuwsdienst ontslaat Hanne Decoutere

door The Vremde Mirror

Uit betrouwbare bron vernamen we vorige week dat de VRT-nieuwsdienst anker Hanne Decoutere heeft ontslagen. Het nieuws is inmiddels ook door de VRT aan onze redactie bevestigd.

Waarom Decoutere op straat is gezet, is onduidelijk. De ene bron zegt dat ze is ontslagen omdat ze fake news verspreidde: Decoutere beweerde dat ze niet is ontslagen door de VRT, terwijl dit wel zo is. Een kwalijke zaak voor de integriteit van een nieuwsanker en dus werd haar positie onhoudbaar.

Een andere hypothese luidt dat ze zonder medeweten van Martine Tanghe een dagboek bijhield.

Decoutere lachte berichten over haar ontslag altijd weg, wat mogelijks tot haar ontslag heeft geleid. Ze zei destijds: ‘Wie zit hierachter? Waarom nemen ze uitgerekend mijn gezicht? Dit is akelig. Mocht dit nu satire zijn, ja dan. Satire vind ik geweldig. Zelfspot is belangrijk. Maar van valse nieuwsberichten word ik een beetje triest.’

Decoutere reageerde alleen kort in een tweet op haar ontslag. ‘Ik kan eindelijk wat meer tijd vrij maken voor mijn eigen lijn van verzorgingsproducten. Eigenlijk het liefste wat ik doe, als ik eerlijk ben.’

Advertentie